Ανεπιθύμητε, μου είναι δύσκολο να παρακολυθήσω τη σκέψη σου και ειδικά το σημείο όπου συσχετίζεις το ζήτημα της ευρωπαϊκής υπηκοότητας με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε πακοαφγάνια, λες και μας το επιβάλλει κανείς...
Αλλά μιας και το έθιξες δες εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Citizenship_of_the_European_UnionArticle 20 (1) of the Treaty on the Functioning of the European Union[1] states that
Citizenship of the Union is hereby established. Every person holding the nationality of a Member State shall be a citizen of the Union. Citizenship of the Union shall be additional to and not replace national citizenship.
All nationals of Member States are citizens of the union. "It is for each Member State, having due regard to Community law, to lay down the conditions for the acquisition and loss of nationality." [2][/u]
Τα υπόλοιπα είναι αφέλειες επιπέδου συνοικιακού καφενείου ή μάλλον, αντιεξουσιαστικού στεκιού, αν και αν έλεγες εκεί αυτά που γράφεις εδώ για τον γέρο Καραμανλή ή για την ευρωπαϊκή προοπτική της ελλάδας, μάλλον θα διαπίστωνες την παραδοσιακή ανεκτικότητα της (ακρο)αριστεράς στη διαφωνία που συνοψίζεται στις λέξεις "πούτσα και ξύλο" που με χαρά βλέπω ότι έχεις υιοθετήσει και εσύ...
ρέ καταλαβαίνεις τι λέμε;
αυτή τη στιγμή η κατάσταση εντός ΕΕ είναι ερμαφρόδιτη.
στις ΗΠΑ το μοντέλο είναι απλό:
κάθε πολιτεία έχει δικό της σερίφη (αστυνομία) και νόμους.
το ανώτατο των ΗΠΑ είναι ο τελικός κριτής για πολίτες που έχουν προβλήματα με την πολιτεία.
όλοι θεωρούν εαυτούς Αμερικανούς πολίτες. Δεν υπάρχει είμαι Νεουρκέζος, Τεξανός (ή μάλλον υπάρχει άτυπα όπως και σε μας μεταξύ λχ αθηναίων σαλονικιών.)
για να μην πολυλογούμε εγώ θέλω να είμαι τμήμα της ΕΕ (ΗΠΑ) με κεντρική κυβέρνηση και εξωτερική πολιτική στις Βρυξέλλες (Γουόσινγκτον), με τοπική αστυνομία ανά χώρα-κράτος αλλά με ΕUROPOL (FBI) πανευρωπαικά και με Ευρωστρατό (U.S. Army) για την άμυνα των τελικών συνόρων μου.
Εσύ μπορείς να επιλέξεις αυτό που επιλέγουν τα ζώα που περιφέφονται εδώ μέσα.
Βέβαια θα καταλήξεις με κάτι πάνω κάτω που έγινε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ολες οι πουτάνες που αυτοεξορίστηκαν δήλωναν Ρωσσίδες (έτσι νομίζει ακόμα ο μέσος μαλάκας έλληνας) αλλά όλες ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από Ουκρανία, Γεωργία, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Αζερμπαιτζάν, Λεττονία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και λοιπές ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ.
κάνε τις αναγωγές σου.