...όταν λέω πριν οτι μιλάμε σαν τους παππούδες στη "Βουλή της πλατείας", και βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα, προφανώς stavros51 δεν με διαβάζεις.
stavros51, έχεις μετρήσει πόσες αυθαίρετες υποθέσεις έχεις κάνει?
- πήγε για ύπνο ο παλιός, το αεροπλάνο το πέταγαν οι δυο νέοι.
- πήραν οι νέοι μόνοι τους τη λάθος απόφαση να μπουν μέσα στην καταιγίδα
- μάλλον έφαγαν κεραυνό και αχρηστεύτηκε το radar
Αν λες και το φλυτζάνι, εντάξει να το δεχτώ. Αυθαίρετες υποθέσεις από χιλιάδες μίλια μακρυά και χωρίς να έχουμε γνώση και άποψη και να χωρίς να μετέχουμε ως ειδικοί στην ομάδα διερεύνησης, εμένα για "Βουλή της πλατείας" μου κάνει.
Path,
Να συμφωνήσω για τη Βουλή της πλατείας, και για τα μίλια μακρυά. Άντε να συμφωνήσω και για το "αυθαίρετες υποθέσεις".
Και σ' αυτά έχω αντίλογο όμως, ή μάλλον δικαιολογίες. Θα στις γράψω εδώ πιο κάτω.
Για το φλυτζάνι, επίτρεψέ μου να μη συμφωνήσω.
Και τέλος, θα σχολιάσω (και εγώ) αυτά που γράφεις εσύ, να δεις τι εύκολο είναι...
1) Βεβαίως και είμαστε η Βουλή της πλατείας. Αυτό είμαστε. Περνάμε την ώρα μας ευχάριστα, πετάει ο καθένας τη μαλακία του, και έχουμε αντικαταστήσει αυτό που οι παλιότεροι κάνανε "στο καφενείο" με αυτό που γίνεται τώρα εδώ. Που βρίσκεις το μεμπτόν? Είπε κανείς ότι από το thread "Πολεμική Αεροπορία - Αεροπλάνα" του website bourdela.tv θα βγει επίσημο πόρισμα για τη συντριβή της AF447? Ειλικρινά, δε καταλαβαίνω τι σε χαλάει σε όλη αυτή τη διαδικασία, γιατί κάτι σε χαλάει, είναι προφανές αυτό.
2) Αυθαίρετες υποθέσεις. Εγώ. Μάλιστα. Από μια άποψη, βεβαίως είναι αυθαίρετες. Να στο προχωρήσω κι άλλο? Φυτρώνω εκεί που δε με σπέρνουν. Τι δουλειά έχω εγώ, ένας moderator πορνοsite (έστω, χρήστης), να κάθομαι να αναλύω τι έγινε με το αεροπλάνο? Δε το ανέχεσαι ε? Δεν πειράζει. Διάβασε την απο πάνω παράγραφο, αν την καταλάβεις, θα πάρεις και την απάντηση που σου εξηγεί γιατί το κάνω.
3) Αλλά εν πάσει περιπτώσει, η αυθαιρεσία έχει μέτρο. Και το δικό μου μέτρο στο έδωσα, γιατί σου έδωσα δυο από τις πηγές μου, οπότε (αν καθόσουν να διαβάσεις) θα έβλεπες "πόσο" είναι το κομμάτι της αυθαιρεσίας μου και πόσο είναι τα γεγονότα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και τα γεγονότα (όπως τα είδες - ΑΝ τα είδες) δεν αμφισβητούνται, γιατί είναι καταγεγραμμένα.
4) Δεν ανάφερα μόνο websites, ανάφερα και συζητήσεις. Ξέρεις, όπως καθόμαστε εδώ και αμπελοφιλοσοφούμε, ίσως μερικοί το κάνουν και αλλού. Και δεν αναφέρομαι σε άλλα websites, αναφέρομαι σε real face to face συζητήσεις. Οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορώ (και κανένας μας) να εμπλέξει τις μεν με τις δε συζητήσεις. Εννοώ ότι δεν μπορώ να επικαλεστώ εδώ (με αναφορές) το τι είπε και ποιος το είπε, ούτε το αντίστροφο. Αν όμως έχω συμμετάσχει σε τέτοιες συζητήσεις (τρώγοντας 4,5,10 ώρες συνολικά) "κάτι" μου έχει μείνει από αυτές, και αυτό το κάτι το συνοψίζω μεταφέροντας το εδώ. Έχω τη δυνατότητα να το κάνω, ξέρεις, και από πλευράς χρόνου, και από πλευράς γνώσεων, και μια που δε συμμετέχω σε συζητήσεις για τον Άρη, τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ, το θρύλο, και ένα σωρό άλλες τέτοιες. Και αυτό το χαρακτηρίζεις "αυθαιρεσία". Μάλλον δεν ξέρεις την έννοια της λέξης.
Αν οι "πηγές" μου ήταν μόνο websites, θα ήταν εύκολο (και θα το 'κανα) να σου παραθέσω τα links (όπως και το 'κανα). Αλλά όταν ΔΕΝ είναι, και είναι άνθρωποι, τι να σου παραθέσω, κάτι σαν "ο Stephen Wilson, καπετάνιος της U.S.Airways είπε αυτό"? Έχει νόημα?
5) Να σου πω τι εγώ πιστεύω Pathfinder, ως προς το λόγο που μου την πέφτεις εδώ γι' αυτά που έγραψα: ΟΤΙ κι' αν έγραφα, ΑΠΟ ΟΠΟΥ και αν προερχόντουσαν, θα μου την έπεφτες. Ο λόγος που το κάνεις δεν είναι τεχνικός (διαφωνία ως προς την ουσία των γραφέντων), είναι ψυχολογικός. Αισθάνεσαι καλά, όταν την πέφτεις σε κάποιον. Δεν έχει σημασία γιατί του την πέφτεις, μπορεί ο άνθρωπος να θέλει να σε κεράσει μέλι, εσύ θα ευχαριστηθείς όταν του την πέσεις (και του κολλήσεις και επίθετα). Δεν είμαι ψυχολόγος, οπότε δε μπορώ να σου πω την αιτία αυτής της συμπεριφοράς. Αλλά σκέψου το, αυτό δε κάνεις?
6) Για το ότι είμαστε "μίλια μακρυά": Η μεταφορά πληροφοριών, φίλε, έχει υποστεί εκκρηκτικές μεταβολές (ως προς την ποσότητα και την ταχύτητα) τα τελευταία 20-25 χρόνια. Αυτό επιτρέπει σε πάρα πολλούς ανθρώπους να συμμετέχουν (αν τους ενδιαφέρει) σε άπειρα πράματα, σε μεγάλο βάθος γνώσης, ταχύτατα, και να δίνουν και feedback. Σκέψου την απώλεια του Τιτανικού (περισσότερες ζωές) και πόσον καιρό έκαναν "οι αρχές" να αποκομίσουν συμπεράσματα. Στην AF447 τη στιγμή που ο κεραυνός τη χτύπησε, το αρχηγείο service της Air France στο Παρίσι είχε την πληροφορία. Δεν έχουν και τόση σημασία δηλαδή πια τα μίλια, και το λες μάλλον για να υποτιμήσεις αυτά που έγραψα.
7) Τέλος (και να κλείσω το θέμα εδώ), ΟΥΤΕ αυτά που έγραψα για τους pitot σου άρεσαν. Θα μπορούσα (ξέρεις) να σου παραθέσω και άλλα links, όπου θα έβλεπες γιατί τα πράματα δεν είναι όπως τα σκιαγραφείς (τουλάχιστον για τα αεροπλάνα μεγέθους Α330). Αλλά επειδή συμπεραίνω ότι και τα links που βάζω δε τα διαβάζεις, το αφήνω κι αυτό. Είναι πολύ εξειδικευμένα θέματα, και σίγουρα δεν ενδιαφέρουν την πλειοψηφία μας εδώ.
Γράφε ότι θέλεις, αλλά σε παρακαλώ χαρακτηρισμούς για μένα (και για κανέναν άλλο) να μη χρησιμοποιείς. Δε με ενοχλεί ο χαρακτηρισμός ο ίδιος (με έχουν πει και χειρότερα, μαλάκα, αδερφή, κλπ), με ενοχλεί που ξεπέφτει η συζήτηση. Γράφε λοιπόν την άποψή σου (θα τη διαβάσουμε), και άσε το "πέσιμο" προς τους άλλους. Δε σε αναδεικνύει.
Υ.Γ:
Όταν με καλέσει η Γαλλική κυβέρνηση ως πραγματογνόμωνα για τη διερεύνηση των αιτίων του ατυχήματος, θα εισηγηθώ να σε πάρω μαζί μου. Έστω και σαν παρατηρητή μόνο (δε θα μιλάς). Θα σου αρέσει.